2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Some Interesting Things about XVIII Century/Kelios XVIII amžiaus įdomybės

  „Like a milkmaid from XVIII century“– my man evaluated my new sewing project on Saturday. With explanation that it‘s a compliment. Well, I wasn‘t exactly seeking for that look, but it‘s ok.
  So the dress (checks again): thick elastic cotton, very comfortable and warm, one of my „basic“ ideas for autumn. The design is very simple, so it didn't take me a lot time to sew.  I was planning to wear it with brown lace up boots, but I still don‘t have something like that and I‘m not sure if I will buy them. I‘m pretty sure the dress will look good with some other boots that I have. So for now, when it‘s not autumn yet, I tried this crazy idea to wear the dress with a lot of pink. Thanks for Ana, who gave me these shoes!
  And one question. As you can see in the sketch, model doesn‘t hold anything in her hands. I didn‘t take any handbag too (although I didn‘t even need it for a walk). What could look good here? I tried all my bags, and none of them looked like „definitely yes“. I can easily imagine wicker basket full of apples or flowers there, but I need something more down-to-earth, casual. Maybe you have some ideas?

  „Kaip melžėja iš XVIII amžiaus“ - naujai pasiūtą suknelę šeštadienį įvertino draugas. Su daugybiniais pasiaiškinimais, jog tai buvo komplimentas. Na, aš taikiau ne į XVIII amžiaus stilistiką, bet sueis.
  Taigi suknelė (ir vėl langeliai): storos medvilnės su elastanu, viena iš „pagrindinių“ įdėjų rudeniui. Visiškai paprastas modelio, tad pasiūti neprireikė daug laiko. Tiesa, dėvėti ją norėčiau su ilgais suvarstomais rudais batukais, kokių neturiu. Jei įsigyti tokių ir nepavyks, manau ir iš turimų ilgaaulių kasnors tiks. O kolkas, kol dar ne ruduo, kilo šiek tiek crazy idėja priderinti daug rūūūžavos. Dėkui Anai, perleidusiai savo senus batukus!
  Ir klausimas. Eskize modelis liko tuščiomis rankomis. Ir aš šįkart rankinės neturėjau (pasivaikščiojimui jos ir neprireikė). Bet kas čia tiktų? Visas turimas išbandžiau, bet tvirto taip nebuvo. Puikiai įsivaizduoju pintą obuolių ar gėlių pilną krepšį, tačiau reiktų kažko žemiškesnio - praktiškesnio. Taigi galbūt jūs turite minčių?
Rūta

23 komentarai (-ų):

ellinelle rašė...

..oooh , men can be so funny sometimes , but for me , I prefere that my men keep his thoughts to himself bevause sometimes he can just ruin my mood with his thoughts about my outfit ..
..actually basket would look perfect , like you said with apples and flowers - it would be perfect magazine look ..I think actually Alexa Mulberry style bag would look good with this outfit ..it have like a vintage feel in it ..

..you look wonderful , love your dress , it's simple but so chic ..and suits you perfect ..

Šarūnė rašė...

Suknelė tau labai tinka. o langeliai rudenį - "ant bangos' :) Tik (matyt jau liga) žiūrėjau žiūrėjau į nugarą, kiek matosi: jei neįžeisiu, pasakysiu, langeliai nugaroj simetriškai "nesueina" ir užtrauktukas, jei jis slaptas, tai jį siūt reikia, kad jo visai nesimatytų, per tą griovelį, kuris po užsilenkusiais dantukais :) Kitu atveju tada siūčiau paprastą užtrauktuką, kad dantukai matytųsi. ;)

Jovita rašė...

O, akurat tokios medžiagos (o ji ne tarybinė kartais??) turiu suknelę ir aš :D Mamos jaunystės laikų, prosenelės siūtą, irgi ilgom rankovėm, iki kelių, tik sijonas klostuotas, pūstesnis. Tik aną suknelę reikia taisyti - pečiai pagal tų laikų madą tokie platoki padaryti, man nepatinka. O taviškė labai daili ir jauki. Rankinė man kažkodėl paišosi nedidelė, kažkokia per petį, plonu ilgu diržiuku.

Jovita rašė...

Beje, man ką tokio stambiai languoto apsirengus vyras irgi iškart atsimena ūkio darbus. Paskutinį kartą sarafaną žiūrstu pavadino :D

Rūta rašė...

Thanks ellinelle. That was totaly fine what my man said, more a joke, and a really funny moment. I always ask for his opinion, I like how he sees and express things differently then me.
Yes, something like Alexa bag could look good there, especially if worn with tall boots.

Dėkui Šarūne, nejuokauk tik dėl įžeidimo! Tikrai laukiu kritikos, ypač siūvimui. Žinau jog langelis šiek tiek nedatraukia, bet et kažkaip nemačiau prasmės perdarinėti realiai neįsižiūrėjus to nelabai ir matosi. Patingėjau kitaip tariant =D. Nepateisinama.
O dėl užtrauktuko tai nesutiksiu. Šone - taip, visada slepiu. Gale - visada palieku matytis, na man tai yra gražu, kaip kad mėgstu sakyti: "nieko papildomai nekainuojanti detalė". Vėl tas mano iškreiptas "suvokimas"..

Marginalijos - nežinau tarybinė ar ne tarybinė medžiaga, radau kaip visada kuistukuose. Tikėsiu, jog tarybinė =D Aš irgi prie šio derinio su ružavom pėdkelnėm ir batukais labiau matau kažką nedidelio. Ne delninukę. Tik deje tas konkretus vaizdas dar nesusikuria mintyse.

mirattes rašė...

Labai, labai šauni suknelė ir puikiai tau tinka. Labai tvarkinga ir originalu. Ech kur mano siuvimo mūzos?!

Jovita rašė...

Tu teisi, viską diktuoja batai. Grįžau pora postų atgal pažiūrėti eskizo. Tai iš karto rudas odinis portfeliukas pasimatė prie ilgaaulių, toks ne visai nedidelis :)

julia rašė...

It's funny at first I thought "a basket!" every before I proceeded onto you next sentence about thinking of a basket :p maybe there is some kind of in between hybrid that is much more casual... :)

Edita rašė...

Suknelė daili. Rožinė man čia ne ne ne ne ne ne.
Rankinę rudenį padiktuos avalynė. Juk turi kalną nuostabių rankinių!Aš visada jomis labai žaviuosi. O čia net įsivaizduoju didesnę delninukę. ;)
O apie pokštus, tai sakoma, kad kiekviename jų yra dalis tiesos. Mano namuose toks vyras liktų be vakarienės :DDD

GinCherry rašė...

O mano akiai kaip tik labai gražiai mėlyna dera su rožine :) Ir suknelės modelis puikus ir tau labai tinka, asociacija su melžėjom visai nekilo :D Šiaip man norėtųsi kažko ant kaklo, nežinau ko, nors tu gal nelabai mėgsti papuošalus? :) O rankinę aš matau nedidelę, portfelio tipo, kaip marginalijos jau jau minėjo :)

Beje, Šarūnės paminėtą "klaidelę" ir aš iš karto pamačiau, žiūrėjau ir taip ir kitaiop, o paskui nusprendžiau, kad man visai patinka :) Supranti, kad rūbas siūtas pačios :D

Carolyn rašė...

Oh, I love your dress, it is so simple but very beautiful! Looks lovely and warm too!

Rūta rašė...

Dėkui mirattes. Buvo čia įkvėpimas pagavęs tai per praėjusias porą svaičių belenkiek visko prisiuvau. Bet va kažkaip vėl nurimo...

marginalijos, aha, bandysiu turbūt kažką siūti. Tik ne rankoje nešamo. Nemėgstu rankoje nešamų, gal ir gražu bet man perdaug nepraktiška. Lagaminėliško ir per petį.

julia, thanks for the advice, something wickered but still casual might really be the best choice here with pink ballerinas.

Dėkui Edita. Taip, rankinių turiu, ir, kaip minėjau, nei viena nelimpa. Na gal viena tokia smėlinė didelė, kai viską pilnai suderinsiu, dar turi šansų.
Žinau jog su rūžava mažai kas draugauja.
Dėl draugo - nenulinčiuokite jo. Amžius kiek suhiperbolizavo – mados istorijos tikrai neišmano – bet juk iš tikro suknelė puikiai įsipaišytų į kokį „Namelis Prerijose“ garderobą. O ar tai blogai? =) Juk realiai iš ten idėjas ir skolinausi.

Dėkui Gin. Kadangi neturiu nuostatų prieš spalvas, tai man ružava apkritai prie itin daug ko dera. Tik, žinoma, ją reikia nešioti subtiliai...
Teisingai pastebėjai, jog kaklo papuošalų nenešioju. Gal ir galėtų kažkas tikti, bet tikrai neįsivaizduoju kas – trūksta praktikos šioje srityje.
Dėl rankinės pakankamai vieningai =)
Malonu, jog nenulinčiavai už siuvimo klaidą. Į kaimą nuvažiavus močiutė iškart užbadytų pirštais kaip ir kiekveina rimtesnė siuvėja =D

Anonimiškas rašė...

Labai patinka tavo siūtos rankinės, užsimaniau pati išbandyti rankinių siuvimą. O gal turi kokių nors nuorodų kaip siūti odines rankines, ar daraisi iškarpas?
Atsiprašau už klausimus ne į temą :)

Giovanna rašė...

Lovely dress!!
xoxo
Giovanna
Boho Market Blog

SimSim rašė...

Kokia nuostabi suknele! Nors nei rausvos spalvos nei "langeliu" nemegstu, bet sis tavo derinukas pakerejo!:)

Karolina rašė...

labai labai daili suknelė, bet man atrodo, kad raudonos pėdkelnės šiek tiek perdaug :/ o būdama Tavo vietoje su savimi pasiimčiau tamsiai mėlyną rankinuką su dirželiu per petį :)

Kira Aderne rašė...

so cute!!! The flats matching to the tights are superb!

Rūta rašė...

Anonimiškas – dėkui , malonu jog patinka. Deja, su nuorodomis rankinių siuvimui nepagelbėsiu. Iškarpas darausi pati. O dažnai jų net nesidarau – odos turiu ribotą kiekį tad tiesiog siūdama modeliuoju ką čia galima geriausio „išpešti“.

Thatnk Giovanna and Kirafashion for visiting my blog and leaving nice comment.

Dėkui Sim Sim. Karolina – pėdkelnės ne raudonos, o ryškiai ružavos spalvos =) Kas turbūt yra "dar daugiau". Tokios link „šaltibarščių“ kaip kažkada bendradarbė pavadino. Na, žinau jog daug kam tai perdaug, bet nesu aš minimalistė aprangoje.

EvaForeva rašė...

What a gorgeous dress. I love this type of style - very fun and girly. I am so sorry I haven't stopped by for a while. I can't wait to look through all the posts I missed!

Cecili rašė...

That dress is fantastic, love it!

Rūta rašė...

Thanks EvaForeva and Cecili!

Paulien rašė...

I love the dress with the pink colour splash! Maybe a small Chanel look-a-like bag with chains or a more vintage tan one.. But a basket seems to be the most popular one :-)!

Rūta rašė...

Thanks Paulien. I'm thinking of making a photoshoot with that dress and basket with apples =)