2010 m. rugsėjo 30 d., ketvirtadienis

Not so Big Bag/Ne tokia didelė rankinė

  People are not considering hat as a necessary thing. Ok, so maybe you are always with car. But yesterday morning I was the only one in the crowded bus who wore a hat - and it was raining plus strong weather and maximum 5 degrees of “warmth”. I recently thought of my friends: even if they have thousands of shoes, coats, bags, scarves etc, there are still maximum 2 hats in their wardrobe. Is it possible to make these two hats work in every outfit?
  No, the sun didn’t start to shine; these photos were taken on weekend. 
  The dress from my fall ideas was improved – I made the neckline rounder. You can see it better in my older post. I really like wearing it when belted. 
  And brand new bag. It’s just like the one I showed you in my last post, only much smaller. Black leather, flowered lining, two pockets: one in the front, the other in the inside, very firm. I feel I’m getting in love with it.

  Kažkodėl kepurė nėra laikoma rimtu rūbu. Bėgant nuo mašinos iki namų durų ausys gal ir nenušals. Bet vakar ryte vykdama į darbą – dulksna, stiprus vėjas ir vargani 5 laipsniai šilumos – vienintelė sausakimšame autobuse dėvėjau kepurę. O tai jau rimta! Net ir labai permasčiusi visas savo pažįstamas: n batų, n paltų, n rankinių, gal net šalikų, o kepurių maximum iki 2 vienetų išspaus. Ar gali jos dvi derėti prie visų rudens ir žiemos „aprangų“? Prisipažinkite, kiek kepurių turite jūs?
  Ne ne, saulė už mano lango visdar nešviečia, nuotraukos darytos savaitgalį.
  Pataisyta suknelė iš rudens idėjų serijos: suapvalinau apykaklę. Visa kita jau rodytą čia. Sujuosta diržu tikrai smagiai nešiojasi, tik iškirptė giloka. Bet juk galima kažką pasivilkti po apačia.
  Ir naujas pasiūtas rankinukas, analogiško modelio praėjusiame įraše rodytam, tik gerokai mažesnis. Juoda oda, kišenėlė priekyje ir viduje, susegamas sagtele, rudeniškai gėlėtas pamušalas, reguliuojamo ilgio rankena per petį, „visas“ paklijuotas ir tvirtos formos. Jau spėjau įsimylėti, bet jei atsirastų norinčių – rašykite daiktuistorijos@gmail.com.
Handbag and dress - handmade by me; shoes - reserved; belt - trifted

Rūta

18 komentarai (-ų):

IoT rašė...

Smagūs batyčiai. Vėl. Ir man labai patinka, kaip vasarines sukneles nešioji rudenį....:)Reiks ir man taip kada.

Egle rašė...

Aš kepures mėgstu ir myliu. Rudeniui/žiemai turiu ne tiek ir daug. Gal 4. Bet jau praeitą savaitę į lauką žingsniavau su kepure. Galiu eit be pirštinių, be šaliko, bet tik ne be kepurės... Labiausiai, saugau ausis, todėl su kepure atrodo, kad jokios peršalimo ligos nebaisios :)

Puiki rankinė!

Šarūnė rašė...

Nesusilaikau nepagyrus - labai imponuoja spalvos, kurias nešioji, mano irgi mėgiamos tokios - rudeninės paletės. Suknelė - nu labai faina, tokių šiltų spalvų - kavapupelinė :)Tik aš irgi tokia komservatorė šiuo kausimu, kaip šaltu sezonu nešalta su gana plonom suknelėm :))
O dėl kepurių - man labai gražu, bet nešioju, kai tikrai šalta, ir viskas per tas plaukuosenas, nes po kepurėm, bent jau mano plaukai, nusiėmus kepurę atodo kaip ką tik iš lovos. Prie ilgų tiesių plaukų nešiočiau su malonumu :))
A, dar norėjau paklaust, kuo klijuoji odines rankines? bręstu suvimui :)

Sigita rašė...

Kepurių turiu tikrai ne daug, bet kad gražių ir praktiškų nelabai eina rasti. Jau prieš pora savaičių aplaksčiau parduotuves ir nieko neradau...
Dar norėjau paklausti, gal Jūs vien savo siūtas rankines nešiojate ar pasitaiko ir pirktinių? :) Beje, jūsiškės siūtos visad labai gražios ir ne tokios, kaip kokios masinės gamybos.

Lina rašė...

Gorgeous outfit!!

Unknown rašė...

O aš kepures dievinu. Turiu jų begalę: megztų, nertų, fetrinių, odinių, šiaudinių, net senelio kepurę esu išsaugojus. O kur dar skaros, kurias rišu ant galvos, megzti šalikėliai ausim "paslėpti" nuo žvarbaus vėjo. Galvos apdangalai gali būti nuostabus akcentas aprangoje, todėl tikrai verta jį nešioti... ir ne tik dėl atšalusio oro. ;)

ag rašė...

o kiek už rankinę nori? :)

mirattes rašė...

Aš turiu gal šešias kepures, tai manau jau visai nemažai. ir apkritai labai mėgstu galvos apdangalus, bet kažkodėl retai juos dėviu.
Labai gražiai atrodai. Rudeniškai, bet gaiviai.
rankinė puiki. vis dar įkvėpinėju save ir pati pabandyti pasisiųti

Jovita rašė...

Dailu (tik ilgesni batai gal geriau žiūrėtųsi)! Man dabar taip šalta į tą suknutę bežiūrint :)
O tašiuko norėčiau, jei būtų zomšinis, kadaise pirmam kurse labai panašų zomšinį sutąsiau iki skylių, buvo gėris.
Kepurių turiu keletą, labai netgi nešioju, nes mėgstu, kad ausys būtų šiltai :D Bet vat bėda - plaukai paskui blogai atrodo. Dar labai norėčiau dažniau dėvėti skrybėles, bet mūsų vėjuoti orai tam taip priešinasi...

Inga rašė...

Labai jauki tašytė. Visai kątik labai panašią įsigijau. Tai tampaus visur visur. Labai patogi.
Dėl kepurių, tai pavadinčiau tai lietuviška situacija. Nežinau kodėl daugeliui mūsų pamėlusios nosys ir ausys atrodo gražiau. Ah.juk plaukai. Plaukai turbūt svarbiausia čia:)
Du metus atgyvenus Rusijoje, kur 9 mėnesius per metus buvo šalta, įsigijau milijoną kepurių.Megztų, kailinių, fedorų,.. brr, tikrai visokių. Aišku vis nenorėdama atsilikti nuo visų rusiškų madų:)

EvaForeva rašė...

I really love that bag! It looks like it would look perfect with those black leather boots you altered recently. Love!

Ieva rašė...

Labai gražus ir jaukus rudeniškas derinukas:)
Su kepurėm tai tikrai pataikei, dauguma tikrai didelio dėmesio joms neskiria, tarp jų ir aš. Bet šią žiemą užsimaniau išbandyti įvairiausias formas, ypač skrybėles.

juicyknits rašė...

O, kepuriu tai tikrai nemazai turiu. Bet as mezgeja, tai labai greitai galima susikurti sau tinkancia pagal forma ir spalva.

Rūta rašė...

Dėkui Airina. Turiu visokių plonų baltų šortukų ar super storų besikandžiojančių megztinių, kuriuos jau net nebepraktiška būtų adaptuoti kitam sezonui, bet šiaip man bent 90 % turimų drabužių puikiai tinka visus metus =) O žiemą būna ypač smagu atrodyti lengviau, šviesiau ar ryškiau, kai visi ir viskas aplinkui tamsu.

Dėkui Egle. 4 - geras startas =D
…aš 16-a priskaičiavau, bet čia turbūt irgi nukrypimas nebe į gerąją pusę...

Šarūne – aha, mane irgi kažkada būtent tos pupelės sužavėjo šioje suknelėje. Dėl šilumos - savaitgalį su paltu buvo net kiek per karšta. BET apskritai man lengvi vasariški rūbai suderinti su kažkuo megztu – pats grožis. Ir šalta tikrai nebūna... tinkamai suderinus =)
Rankines klijuoju em.. tuo, ką turiu. Kartais pačiu storiausiu „paklijavimu“, šią pvz klijavau klijais dermantinine oda (nelabai išvaiždžia) kurios n metru paveldėjau iš močiutės. Kažkokia storesne medžiaga galima paklijuoti jei nereikia didelio kietumo.

Sigita – aš kepures dažniausia randu atsitiktinai. Kuomet kažko konkretaus ieškau, retai pavyksta surasti. Tuomet perku siūlų ir kriepiuosi į mama.
Rankines turiu kelias ir ne siūtas, bet jos jau senai pirktos /gautos, tiesa visdar mylimos. Bet taip, dažniausiai jau savos.

Thanks Lina!

Aušra – aš vasarą apsistoju ties skyrbelėmis, o žiemą – megztomis kepurės. Tik vieną „šiltą“ skrybėlę turiu, bet ją labai retai užsidedu. Ir taip, kepures nešioti tikrai verta, tai juk toks nuostabus aksesuaras!

Ag – skubu rašyti laišką =)

Mirattes - 6-ios jau n kartu viršyja vidutinę normą. Labai ilgai įsikvėpinėji, imk ir bandyk!
Ir dėkui.

Marginalijos – o žinai, kai oras drėgnas ar vėjuotas, man net gražiau „plaukai“ išsilaiko po kepure. Ateini į patalpą, perbrauki šukom ir viskas ok.

Dėkui Inga, ir labai sutikčiau su tavo komentaru. Dėl „grožio“, „mados“ tikrai galiu paaukoti kažkiek patogumo, bet kepurės nenešiojimas žiemą kažkaip jau peržengia tas ribas. O daugumai kažkaip „ak juk plaukai“ =D

Thanks EvaForeva!

Ieva- dėkui. Šiai žiemai ir aš norėčiau dar bet vieną skrybėlaitę įsigyti. Dairausi.. kolkas nesėkmingai.

Siga – būtent dėl kepurių ir man kartais sukirba mintis pamėginti paimti virbalus. Bet... =) Dėkui.

Vigilija rašė...

Kaip gėdinga... Turiu vieną kepurę :D Man gražu pažiūrėti į kepurėtus žmones, bet man pačiai kepurę atstoja plaukai :D Rimtai, jie visada palaidi ir apsaugo mano ausis nuo šalčio. O jeigu vėjuota, tai renkuosi paltą su kapišonu :))
Labai patiko šis derinys, Rūta, tik pasigedau šaliko... Bet jis tikriausia rankinėje, jei gėrai įžiūriu :)

Paulien rašė...

This outfit is perfect for Fall! I love the colours!

Preppy Pink Crocodile rašė...

I love the brown dress with the big ruffle!

Rūta rašė...

Dėkui Vigilija. Taip, šalikas rankinuke. Demonstravau "iškirptę" =)
Paltas su kapišonu irgi geras dalykas. Bet kad su palaidais plaukais nešalta spaudžiant minusui tikrai nepatikėsiu. Na aš praktiškai irgi visad palaidais ir ausis dengiančiais. Nepadeda =D

thanks Polienne and Preppy Pink Crocodile!