2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Shoemaking/Batsiuvystė

  That’s right - I worked on shoes this time. Of course I didn’t make them from A to Z, it was just a "little" refashion project.
  Ankle boots are really great shoes, but if you don’t have super long and super skinny legs, they look much better with pants, not dresses. You probably noticed how often I wear pants. So I decided that it’s time to make these beautiful slouchy black boots more wearable.
  I took peace of very similar leather, sewed two long “tubes” from them, then removed two buckles from the shoe, narrowed the bootleg, attached those tubes, worked on the width of the bootleg, attached one buckle – and here it is. 
  I can wear these boots in many different ways: they are long, but I can make them as slouchy as I need. I’m really glad with the result. You must know that magic feeling when you get new perfect shoes.
  Taip taip, šįkart darbavausi ties batais. Tiesa, ne visai pasiuvau – „tik“ patobulinau turimus.
  Aulinukai gražu, tačiau neturint super lieknų ir super ilgų kojų dailiau atrodo su kelnėmis, o sijonams ir suknelėms akis prašo ilgaaulių. Kadangi (turbūt pastebėjote) super dažnai nešioju visokios kilmės kelnes, pagailo kiekvienąkart pasimatavus savo juodus apdribusius pusilgius batus vėl juos padėti į spintą „Na gal prie kitos suknelės”. O juk ir ilgaaulių naujų reikia.
  Taigi parinkau kiek įmanomą panašesnės odos gabalus, susiuvau iš jų „tūbelę”, nuo bato pašalinau porą sagtelių, susiaurinau aulą (jis buvo labai platus), prisiūvau tą tūbelę, dar kiek pasiaurinau viską iki norimo vaizdo, iš naujo pritaisiau sagtelę ir vualia. Batus galima nešioti įvairiai: ar sustumpti iki labiau sudribusiu, ar susikelti kone iki šlaunies vidurio. Kolkas esu labai patenkinta. Na juk žinote tą magišką su niekuo nepalyginamą jausmą, kuomet įsigyji išsvajotus batus?
remade Zara shoes; handmade dress; handmade bag; trifted jacket; floral scarf Lindex; lilac scarf Pull&Bear
Rūta

24 komentarai (-ų):

Nádia rašė...

Wow, they look awesome! It doesn't look that you've add an hand on it! ;)

http://myfashioninsider.blogspot.com/

juicyknits rašė...

Grazu. Ir derinys man si syki patinka. :)

Feline rašė...

labai labai grazu! viskas - tiek derinys, tiek batai sauniai atrodo, tiek Jus pati labai grazi esate :)gera ideja perpint dvi skaras...

IoT rašė...

Na, Rūta atrodo jau tokio rimto dalyko, kaip batai tikrai nepasiūtum... Bet va!!! Net neabejoju, kad sutikus tave ir palydint žvilgsniu galima pagalvoti, kad "o kur ji gavo tuos batus..." Aš pagalvočiau :)

Anonimiškas rašė...

Hi, Ruta. I love the combo. I love your sketches of the upcoming dresses. Do you draw them on paper? They look really skillful.

mirattes rašė...

Eina sau kokia gabi motera!Aš bijočiau su batais žaisti. Mano didžiausias batų tobulinimas tai ju subadymas kniedėmis.
Labai gerai atrodai. Akivaizdu, kad ruduo tavo sezonas

sonatta rašė...

nustebinai! niekada nekiltų mintis kaip nors ardyt, siut ir apskritai tobulint batus. kokius nusiperki tokius ir turi(kad ir kaip sunku būna rast norimų) didžiausi aplodismentai ;>

Carolyn rašė...

These look absolutely awesome!!!! I LOVE these boots!

Rūta rašė...

Thanks Nadia. When I started sewing the shoe, I thought that new bootleg will differ more from the old shoe as there are some slice texture difference between those two leather peaces. But the bootleg is slouchy + there is a buckle on the seam, so it’s really hard to notice that difference.

Malonu, jog patinka Siga!

Feline – dėkui. Aš dar prieš metus buvau išmasčiusi jog galima taip skaras/šalikus nešioti, tikrai labai fun dalykas.

Dėkui Airina!

Thanks anonymous. Yes, I draw on simple copy paper, and I use color pencils. I don‘t feel strong at that to be honest. I had attended drawing lessons from first grade till I was 16, but haven‘t been drawing since then. But even in those „drawing“ years I wasn‘t good on creativity, painting, maybe a bit better with grafics. I remember I loved grafic works with ink. I probably should try this again...

Mirrates – na aš iki šiol esu tik balerinom visokių bantikų pritaisiusi, arba "šalinusi" jau esamas detales - sagteles visokias, raištukus t.t. Dabar jau "naują" lygį pasiekiau. Dėkui.

Dėkui Sonatta – tas iš tikro labiausiai ir nervuoja jog dažnai sunkiai surandi tai, ko nori, o alternatyvų nėra. Arba jos būna labai brangios, ypač kalbant apie ilgus kokybiškus batus.

Thanks Carolyn!

GinCherry rašė...

Puikiai atrodai :)

O batuose man gal nelabai patinka, kad siūlė eina per priekį, būčiau tradiciškai šonuose darius, o dar geriau - tik vidinėj pusėj :) Bet šiaip labai šaunu, bandžiau įžiūrėt sujungimą, bet jį turbūt dengia sagtelė :)

GinCherry rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
GinCherry rašė...

Susidubliavo komentarai :)

Rūta rašė...

Dėkui Gin. Siūlę priekyje dariau, nes ir originaliame bate siūlės buvo gale ir priekyje, tai kažkaip tik pratesiau jas ir tiek. Tiesą pasakius net nepagalvojau, jog buvo galima jas perkelti į šonus. Gal ir būtų buvę gražiau. Dar gražiau būtų buvę, jei siūlė būtų tik viena - gale =') deja šios odos visas plotis ir taip jau buvo išnaudotas.
Na yra dar kur tobulėti - "kitą kartą" =D

Jovita rašė...

Rūta, oho! Šaunuolė, kad sugalvojai, kad ryžaisi, ir kad puikiai realizavai idėją, net ne iš karto supratau, kaip būtent batai buvo patiuninti. O kai pažiūrėjau foto prieš, tai net išsižiojau :o

ag rašė...

Puiki idėja, išpildymas ir derinys :) Pavydu, kaip mokate su oda elgtis!

Clara Campelo rašė...

amazing look!
so sweet!

Kaleido Mind rašė...

what a great idea!! love them:)

EvaForeva rašė...

Holy cow! I love these boots! Those buckles are the best! Great job!

Rūta rašė...

Marginalijos, Ag – dėkui, malonu.

Thanks Clara, Ashley, Kaleido Mind.
EvaForeva - your comment really made me smile in a best way, thanks =')

Betweenmydresses rašė...

Me encanta el vestido. Estás muy guapa! Bss

Unknown rašė...

Rūta, nerealūs batai! Tu mane įkvepi su savo idėjom :)

Rūta rašė...

Thanks Betweenmydresses ir didelis dėkui egllei ! =)

Paulien rašė...

Wow, I really love the boots!

Rūta rašė...

Thanks Paulien for "evaluation"! =)