2011 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Knitwear/Mezginys

  This is one of my strangest sewing projects. I found this thick and big (it was much-much bigger then) sweater in a second hand store. I washed it, unseamed, cut off “unnecessary” parts, sewed again, washed again and gave a shape when it was getting dry. The only problem is that it’s not very practical – too warm for winter under coat, but still doesn’t protect from wind to wear it at spring-like weather.
  Tai - vienas keisčiausių mano siuvinių. Kai megztus rūbus myli, bet kantrybės pačiai megzti neužtenka, belieka perdarinėti tai, ką numezgė kiti. Šį storą rankų darbo – ir tuomet dar laaaabai didelį - megztinį radau kuistukuose vos už kelis litus. Išploviau, išardžiau, perkirpau, susiuvau, dar kart išploviau, paformavau ir vualia. Tik vieną kišenę reikėtų persiūti - kreiva. Megztinis be galo storas ir šiltas, ir po paltu vargu ar bus patogus net ir šaltą žiemą. Tačiau nuo stipresnio vėjo neapsaugo – visgi mezginys. Tad kyla dilema: kur ir kada (be „kelionės“ į prekybos centrus) jį galima nešioti?
Handbag – handmade by me; sweater – refashion projects; shoes – Reserved; hat - Zara; cord pants – Mango; pullover (underneath) – Mark&Spencer
Rūta

16 komentarai (-ų):

Mon. rašė...

Sveika. Noriu pasidžiaugti Jūsų nuostabiomis rankomis, idėjomis ir sumanumu. Labai labai žaviuosi Jūsų gabumu kurti/siūti rankines ir labai šio talento pavydžiu.

Linkėjimai!
Monika:}

Inga rašė...

labai žavus. ir ilgis ir spalva ir forma. o nešiot gal kai dar truputį labiau atšils? nes man tai visvien toks pavasario rūbas labiau nei vasaros ar žiemos.

GinCherry rašė...

Angles storus megztinius nesioja vietoj paltu/lietpalciu :) Netgi ziema :)

Anonimiškas rašė...

na sitas derinukas netgi labai labai grazus, fakturos, spalvu gama - audiniai graziai draugauja. graziai perdirbtas megztinis, as tai nesugebeciau sukarpytu megztiniu prikelti naujam gyvenimui...

Anonimiškas rašė...

Originalu. Megztinis grazus atrodo, ypac po perdarymo (net neisivaizduoju kurioj vietoj galima butu kirpti ir susiuti:) )Saunuole! Rasyk bloga dazniau :)

Puri bitė rašė...

Nuostabu! Šaunuolė!! :]

shams rašė...

So much creativity! I *love* that braided detail on the raglan sleeves. That sweater would be perfect for San Francisco! :)

Illusion rašė...

Isiuk storesni pamusala ir nebus perpuciamas ;)
Arba koki kailiuka ir vidaus ir tada net saltu oru nebus salta :)

dixie rašė...

I really like the sweater! if you can't wear it in outside weather it looks like it would make a great sweater to lounge around in indoors. looks very comfy!

AurėjaFėja rašė...

Atrodo tikrai labai įspūdingai. Gražu. pati tokio uzsimaniau. teks mamai darbo duot nes as taip graziai ir greit kaip ji megst nemoku :)
Šaunuolė. Super gražus darbas.


http://aurejafeja-perpetuo.blogspot.com/

Anonimiškas rašė...

Well that stinks because it looks great!

Perhaps it could be worn more in the fall?

Carolyn rašė...

This looks absolutely gorgeous! I love the long lines on you. And I'm sure there will be some in-between days when this weight and warmth will be perfect!

Unknown rašė...

Gal vėsiais vasaros vakarais jis būtų tinkamas? ypač prie jūros :) Pati dažnai susiduriu su tokia "problema", yra nemažai gražių rūbų, kuriuos nelabai aišku kada nešiot galima, nes šiaip per šalta, po paltu netelpa... :)
P.S. labai dailus megztinukas :)

Rūta rašė...

Thanks shams, dixie, A Sewn Wardrobe and Carolyn! It’s nice to hear that you like my sweater.

Dėkui Monika, malonu. Tik kaip jau ne kart esu sakiusi – tai ne talentas, o įdėtas darbas.

Inga – aha, matyt ir bandysiu kiek vėliau link vasaros – šaltais rytais.

GinCherry – mane pirmosios pažintys su užsieniu irgi pamenu stebino tokiais dalykais. Neteisinu, dažnai tikrai kvailoka, bet iš kitos pusės ir tas lietuviškas griežtas griežtas rūbų skirstymas pagal sezonus – lyg viskam yra amžinos nenuneigiamos taisyklės ir negali būti jokių išimčių - niekada. Neduok dieve žiemą einant į klubą užsimausi batelius – nesvarbu jog reikia tik nuo mašinos iki durų nulėkti 10 metrų =) Galų gale juk tinkamai sudėliojus daiktus vizualiai gali atrodyti kitaip nei jaustis. Kad ir storapadžių basučių + storų megztų pėdkelnių derinys: pati ne kartą išbandžiau „ne sezonu“ – ir super šilta.

Dėkui abiems anonimiškiems komentuotojams. Iš tiesų persiūti net nebuvo sudėtinga, tiesiog nukirpau daug atliekamo „turinio“ nuo šonų ir perstačiau pasiaurintas rankoves. O blogą pažadu rašyti dažniau.

Dėkui puri bitė, AurėjaFėja.

Illusion - iš pradžių palauksiu vėlyvesnio pavasario ir pažiūrėsiu kiek praktiška nešioti kaip megztinį rytais. Bet jei ką tikrai reiks bandyti gaminti megztą paltuką su pamušalu rudeniui.

Žabankštėle – dėkui. Gražių nepraktiškų rūbų ir aš turiu dar ne vieną. Visokie stori megztiniai ¾ rankovėmis, šiltos berankovės suknelės... Arba apskritai ofisui skirtas rūbas švarkas – su kuriuo žiemą nueiti iki ofiso (po paltu) – labai nepatogu.

GinCherry rašė...

Nataip, krastutinumai nera gerai, bet kokiu atveju :) Ash niekad neskirstau daiktu pagal sezona ir net Lietuvoje vasarines sukneles devedavau ziema. Ash kitus vertinu pagal tai, ar man paziurejus nesidaro salta :D Ir kai ash einu su silciausiu savo paltu, o matau basa mergina, be pedkelniu ir su suknele be petneseliu, einancia gatve, man vien paziurejus krecia saltis :)

Rūta rašė...

Na kuomet aš būnu su dvejom storom pėdkelnėm, o šalimais mergina su permatomomis 20-ies denų: nenuneigsiu, tikrai būna šaltukas nukrato =D