2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Reading/Skaitymas

  3 Lithuanian magazines come to my home every month:  IQ  (politics, economy etc),  National Geographic  (beautiful world) and L‘Officiel mada (style/fashion). Although thirds one is the biggest and I usually open it with the highest expectations, I rarely spent much time on it. Once in a while I buy Vogue or Harper’s Bazaar, Glamour, InStyle  British or US editions:  and yeas, they do have better visual edition, advertisements of more expensive brands, better  photo shoots compared to this Lithuanian magazine. More of those things. But the written part is not much stronger there. And that is exactly what I‘m expecting from a thing which I by for reading: new information and strong original ideas. I guess fashion magazines are just not for me.
  Kiekvieną mėnesį į mano namus atkeliauja trys lietuviški žurnalai: IQ, National Geographic ir L‘Officiel mada. Ir nors trečiasis (storiausias iš visų) atplėšiamas su didžiausiu nekantrumu,  visgi jis atima mažiausiai mano laiko, kartais – vos porai pavartymų ir porai straipsnių perskaityti.
  Be jokių kalbų iš visų lietuviškų periodinių leidinių apie madą L‘Officiel yra pats kokybiškiausias. Apskritai šaunu, jog tokioje mažoje šalyje žurnalai specializavosi i į siauresnes sritis – dar visai neseniai turėjome tiktai bandančius aprėpti visas taip vadinamų moteriškų pomėgių sritis. Ir visgi uždėti pliusą L‘officiel‘iui  negaliu. Negaliu, nes žurnalas, tiesiogiai orientuotas į madoje labiau išprususį skaitytoją, kolekcijas peržvelgia  penktos klasės lygio aprašymu, kai įdedama nuotrauka ir parašoma tai, kas ir taip minėtam penktokui  matoma toje nuotraukoje.  Nes  interviu su  „asmenybėmis“  nedrąsūs (lyg tarp kitko) klausimai apie jų santykį su stiliumi sudaro iki 10 procentų interviu teksto. Nes dažnose fotosesijose panaudojami vieno vienintelio prekinio ženklo  rūbai.  Nes mūsų mados kūrėjams skiriamas vos puslapis – kitas.  Nes neieškoma nieko lietuviškai savito ir tarptautinė mada neinterpretuojame būtent šiame kontekste. Taip, tarptautinis žurnalas, griežtas formatas...
  Kita vertus pripažįstu, jog karts nuo karto peržvelgiamuose užsienio mados leidiniuose be kokybiškesnės bendros kompozicijos, įspūdingesnių  fotosesijų ir brangesnių ženklų reklamų, turinio prasme – nieko labai daugiau. Tad galbūt mano lūkesčiai  – apie madą sužinoti kažką naujo ir pasisemti stiliaus idėjų – tiesiog per dideli tokiam leidiniui kaip žurnalas?
Handbag – made by me; shorts – cut-off Diesel jeans; shoes – Zara; necklace - Stradivarius
Rūta

24 komentarai (-ų):

EvaForeva rašė...

The picnic photo is just adorable!

Bantik rašė...

Labai puiki tase:) apie tokia dabar svajojau.

mirattes rašė...

wow rankine mano favorite. Tokia unisex

Moonofsilver rašė...

I love that bag. you are amazing. do you sell your work anywhere?

Supergirl rašė...

O as sio zurnalo nei akyse neregejau, nei rankose neturejau. Ir taip rupi man ji pavartyt!!! :)

Carolyn rašė...

Hehe, I looove Vogue magazine! I like your cute little top! And your bag is divine!

Rocco rašė...

vaaau, atrodai labai graziai :) ir plaukai taip superrr! L'Officiel ir mano megstamas, bet tikrai - noretusi kazko DAUGIAU, kazko GILIAU...

Vaida rašė...

Su dideliu malonumu peržiūrėjau vos ne metų įrašus - puikios nuotraukos, žavus stilius, didžiumą suknelių mielai priglausčiau savo spintoje :), kaip ir rankines...
Ačiū už malonų komentarą mano mergikių suknelėms

Rūta rašė...

Thanks EvaForeva, Carolyn, Ruth. And no, I still don't have any shop. Well, I need to have what to sell for a shop - but I am working on this..

Dėkui bantik, mirattes.

Supergirl - pavartymo žurnalas tikrai vertas. galbūt ir kritiškai labai parašiau prieš tai, bet iš lietuviškų +/- šios tematikos žurnalų jis kokybiškiausias, ir "atsilikimas" nuo užsieninių - realiai tik vizualinis - ir mano manymu proporcingas kainų skirtumui. Bet tobulėti dar daug kur yra.

Rocco- aš tai visdar galutinai nesusigyvenusi su trumpesniais plaukais, tai dėkui, ypač malonu girdėti =)

Vaida - dėkui, malonu jog patiko. O suknelės tikrai vertos malonaus komentaro, ir ne tik!

yummy peony rašė...

another lovely satchel!

Claire M. rašė...

I love the outfit! its so gorgeous!

Claire M.

Anonimiškas rašė...

Visiškai pritariu dėl "L'Officiel mada" žurnalo. Mano nuomonė lygiai tokia pati. Nusipirkau vos 3 pirmuosius numerius (ačiū Dievui, kad nesugalvojau užsiprenumeruoti) ir tuo mano nusivylimui užteko. Už tuos pačius litus galima nusipirkti VOGUE, t.y. paprašyti draugų, pažįstamų, kad parvežtų iš užsienio. Čia pas mus jie kažkodėl žymiai brangesni.

Žmogutis rašė...

Mano zurnalu favoritas InStyle. Labai ji myliu, ir tai buna mano geriausia lauktuve is uzsienio :)

Edita rašė...

Dėl žurnalo visiškai pritariu. Nusivyliau, bet perku kiekvieną mėnesį tikėdamasi, kad gal pagaliau pasitaisys. Vis geriau kažkas, nei nieko. Turbūt. :-)

Rankinė išvertė iš koto!!! <3 Ar šita ne sau vėl?

Karolina rašė...

L‘Officiel pas mane darbe kas mėnesį guli ant stalo. Pavartau, bet tikrai nieko ypatingo.

Šarūnė rašė...

oi, koks žavingas derinukas. Spalvos labai labai dera .

Paulien rašė...

It's been such a long time since I visited your blog, Rüta! I'm glad I came to see because I love this casual outfit! What a nice satchel.

Gorgeous Clara rašė...

loooove that bag!

Jovita rašė...

Nuostabi rankinė, t.y., graži ir nuostabą kelianti, tu šaunuolė, Rūta!

Claire M. rašė...

I like the bag its simple but fabulous

Rūta rašė...

Dėkui visiems darkart.

Edita- taip, rankinė siūta ne sau.

Anonimiškas - na užsienio žurnalai mūsuose kainuoja 2-3 kartus daugiau nei L'Oficielis. O kadangi turinio prasme juose nieko labai daugiau nėra, man asmeniškai jie nėra verti tokio kainos skirtumo.

Thanks to everyone for your comments!

Mėlynas dūmas rašė...

Rankine nuostabi! Net nespastebejau, kaip uzsigalvojau "ech, ir as tokios noreciau :)". Geru ideju :)

Rūta rašė...

malonu girdėti, mėlynas dūmas!

U.B. rašė...

Labai graži rankinė...:)