2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Carnival/Karnavalas

  This is me, just before ’88 – the one in the middle with hooded dress.
  Na, o jums kokiais pasakų herojais teko pabūti vaikystėje? Peržvelgusi darželio nuotraukas, skaičiuoju:  peliuku (nuotraukos viduryje),  kažkokia rožine gėlyte ir snieguole.  Ačiū dievui, mama turėjo išlaikytą skonį, tad ir dabar į senas nuotraukas žvelgti ne graudu.
  Po to sekė ilgi laikai, kuomet karnavaliniai kostiumai jokios pridėtinės vertės gyvenimui neteikė, tad jų ir nebuvo. Ir štai suaugus užgriūva visi tie įmonių  teminiai „baliai“, naujų metų sutikimo vakarėliai ir t.t. Lyg prieš šventes ir taip nebūtų dėl ko galvą sukti. Iš pagrindų, teminiai vakarėliai man – smagus dalykas. Tačiau kažkodėl į juos įsijausti nemoku.  Ir dažniausia tiesiog prisitaikau kasdieninę aprangą, vos keliomis detalėmis suteikdama „skonio“.
 Daugiausiai pastangų įdėjau prieš porą metų temai „animaciniai filmai“. Pasisiuvau rudą trumputę suknelę per vieną petį, prisiderinau aulinukus su kutais, melsvą masyvų vėrinį ant kaklo, ant plaukų užjuosiau hipišką-indėnišką juostelę. Viskas,  kaip priklauso Pokahontai.  Bet gi, pasirodo, lietuviai šio animacinio filmo nematę, tad ir vėl likau mažai suprasta. Trumpam nušvitęs, ir vėl užgeso noras persistengti. 
I made these pictures quite a while ago just to show the handbag, my outfit is quite „random“; But anyway: handbag - made by me; dress - Monton; tee - Pull&Bear; shoes - Chinese Laundry 
Rūta

6 komentarai (-ų):

Carolyn rašė...

This bag is absolutely gorgeus, Ruta! Do you make them to sell? I rarely see bags as beautiful as this in the stores here...
you were a cute little girl!

IoT rašė...

Dar vakar, padėvėtų prekių parduotuvėje su mama, stebėjomės kiek dabar vaikams galima karnavalui priruošti gražių dalykėliu. Na o mano laiku, reikėjo labai pasistengti. Kadangi visada buvau lapė, tai mamai galvos skausmo mažai buvo. Pridėdavo uodegą nuėmus nuo palto kailinę apykaklę, o kita apykaklė su lapės galva keliaudavo man ant viršugalvio. Va ir viskas.

O dabar, na geriausia viduje šventiškai nusiteikti ir mestelėti šiek tiek akcentų, nes dideliam karnavalui bent jau mano pažįstami Lietuviai nelabai...pribrendę :D

Labai gražus sarafanas, tavo figūrai dera labai :)

LietingaDiena rašė...

Nežinojo Pokahontos?? Nu jau visai..

O rankinė labai graži ir pati nuostabiai atrodai :)

Rūta rašė...

Carolyn - thanks. Yes, I recently started sewing more bags, but it's not "very big" yet, I'm taking it at local level. But I hope to have some space in etsy as well, probably in spring.

Raganaite - aš irgi visuomet pasiteisinu jog "aj ,niekas taip rimtai į temą nežvelgs, tai kam ir man persistengti" . Bet tiesa ta, jog viskas prasideda nuo mūsų pačių...
O į kostiumus kuistukuose visuomet atkreipiu dėmesį. Nors labiausiai visokie tikri stipriai anų laikų mados tendencijas išreiškiantys vintažiniai rūbai "vilioja" - pamatau, būna, ir iškart visą vakarėlį aplink juos galu mintyse išdėlioti.
Dėkui!

Dėkui LietingaDiena. Taip, nežinojo! =D

yummy peony rašė...

I really like your vintage Christmas picture, so kitsch and cute!

Rūta rašė...

thanks again, Yummy Lavender. well, it really was "kitsch" back then =)