2012 m. vasario 28 d., antradienis

Red/Raudona

  Su dideliu susidomėjimu stebėjau, ir vis dar stebiu, John‘o Galiano skandalą ir tolesnius atsiliepimus. Stebėjau tylomis, tikrai nedrįsčiau prieštarauti kilusioms neigiamoms emocijoms.
   Bet visgi labiausiai susimąstyti privertė kitas šios istorijos aspektas – jog itin dažnai į pirmą planą keliamas paviršinis gražus arba negražus paveikslėlis. Ir užmirštama  jog – Uuu!! galbūt ne čia viso reikalo esmė? Taip politikoje ima dominuoti populistai apdovanoti iškalba, o ne ekonominiu mąstymu ar tarptautinės teisės išmanymu. O atleidžiami ne už netikusius darbo rezultatus, o už neištikimybę santuokoje arba prastus vairavimo įgūdžius. Aptarnavimo srityje reprezentatyvumas suvokiamas kaip maloni išvaizda,  kuri kaip žinia ne visada atkeliauja kartu su maloniu elgesiu. Muzikiniame pasaulyje grožis irgi dažnai nustelbia balsą (ir po kelių metų būtinai išleidžia savo kvepalų liniją). O štai gražuolių konkurse, kur lyg ir turėtų nugalėti tiesiog fizinis grožis – ne, pradedame ieškoti  intelekto apraiškų. Kažkas čia ne taip...
   Lietuviškoje padangėje turime kitą kraštutinumą – Juozą, kuris įsijautęs į neginčijamai stipriausio Lietuvos mados kūrėjo vardą, leido ir vis dar leidžia sau užmiršti ribą tarp nuomonės, kritikos ir įžeidinėjimo. Ne girtas, ne išprovokuotas.
   Norėti visko galima, bet dažniausiai visgi tenka rinktis tarp tam tikrų trūkumų turinčių sprendimų. Šiuo atveju - tarp gražios pokuotės ir kokybiškos prekės viduje. Mano pozicija?  J. S. kūryba dėl jo pasisakymų netapo nei geresnė nei blogesnė, ir  neturėtų už tai būti teisiama, kad ir kaip kartais sunku atsiriboti. Bet valstybinių ordinų gal jau nebereikėtų dalinti...
Handbag – made by me; jacket -  H&M; t-shirt – House; scarf and belt – second hand; jeans – Bay; shoes – Zara; coat – Mango; hat – Asos; gloves – knitted (not by me)
Rūta

12 komentarai (-ų):

Moonofsilver rašė...

you are so cute. <3

Carolyn rašė...

Gorgeous bag. And you live in the most stunning countryside!

Jurga rašė...

Labai teisingai parašei.
Ir labai gražiai atrodai pirmose dviejose nuotraukose.

fillthecity rašė...

Toje vietoje su daininikais ir kvepalais net balsus susijuokiau!

Šaunuolė Tu! Man visad įdomu buvo paklausti.. Ar tu atskirą kambarį rankinėm talpinti turi??? :D Dievulėliau kiek jų daug ir kokios visos skirtingos ir labaiiiii žavios! O gal, tikriausiai, daugelis suranda naujus namus..!
Su pavasariu! neišsiamiamos kūrybos!

yummy peony rašė...

Your photo shoot looks idyllic, such nice views!

charmant rašė...

Gavai iš manęs Stylish blogger awardą. Parašyk apie save 7 faktus ir apdovanok kitus! ;)

Unknown rašė...

Tavo rankinės mane žavi, o deriniai įkvepia. Linkiu kūrybiškumo ir įkvėpimų.

Su pavasariu!

Brunettes v/s Style rašė...

Beautiful handbag..you are so creative


I am following you now..
Hope you will follow me back

www.brunrtteversusstyle.blogspot.com

Rocco rašė...

Ruta, tu nuostabi!!! Labai zaviuosi tavimi, o tavo blog'as - tarp favoritu :) Tavo stilius, rasymo maniera ir tu pati - viskas labai idomu :)

Rūta rašė...

Thanks Carolynn Bullard.

Carolyn - well, I actually live in the biggest city (capital) of Lithuania. But our district is very old. It wasn’t destroyed during wars, so there are a lot of different wooden houses. For example the house I live in was originally built about 1910, if I remember it correctly. Oh, and there is big park 5 minutes from our home. So yes, there is that feeling of a countryside – and I love it.

Dėkui, Jurga! Mane kartais apima tokia „nuotaika“ , jog niekas tų mano rašliavų neskaito išskyrus mano antrąją pusę, tai kam čia rašinėti. Malonu žinoti, jog skaito.

Toma – smagu girdėti. Iš tikro dauguma rankinių iškeliauja vos pasiūtos, tad kambario nereikia. Pati savo rankinių turiu ne tiek ir daug. Dauguma – pirmieji eksperimentai ar šiaip mažiau vykę bandymai, t.y. „užsilikusios“.

Yummy Lavender - thanks.

charmant - dėkui. Esu jau bene du kartus rašiusi, tai gali būti sunkoka dar kažką naujo išmastyti. Bet jei rasiu laiko būtinai parašysiu.

Ema – dėkui!

Brunettes v/s Style – thanks!

Rocco – o, kiek pagyrų. Malonu, dekui!

Julija rašė...

Labai gražus tas dryžuotas švarkelis :)

Rūta rašė...

Malonu, Julija, dėkui!