2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Inside my Bag/ Rankinės viduje

  In Lithuanian we say, that “A woman can carry all her life in her handbag”. Although I usually choose bigger bags, I could easily live with something small. I just don’t like to carry a lot of stuff. Wallet, phone, keys, self defence spray… from dogs, something for my lips. Other things come only if I need them. I also hate when there are a lot of pockets, sections, zippers inside, so try to keep it simple when making bags for myself.  And I noticed that most people like it this way from what they ask me to do.
  No outfit this time - but some handbags I made this winter.
  Praktiškai kiekviename ilgiau gyvuojančiame stiliaus blog‘e surastume įrašą apie rankinėje kasdien nešiojamus daiktus su vaizdine iškratyto turinio iliustracija. Visada nusišypsau, jog jeigu aš imčiau ir iškratyčiau saviškės turinį, na neatrodytų jis taip estetiškai, juolab taip stilingai.
  Nesakau jog rankinėje visiška betvarkė, tikrai ne. Bet ar seną pažymėtą talonėlį, ar užmestą čekį, nebereikalingą užrašų lapelį, ar šiaip kokią dienos eigoje atsiradusią šiukšlę galima surasti. Šiukšliadėžė juk ne visada šalia, juolab rūšiavimui. Vieni, žinoma, meta ant žemės. Vyrai kiša į kišenę. O aš sandėliuoju rankinuke.
   Ironiškai kalbant, rankinė iš tiesų atlieka ir šiukšliadėžės funkciją.
  Rankinėje nesinešioju tonos „šiaip, jei ką“ daiktų. Vieninteliai nuolatiniai gyventojai – piniginė ir dujinis balionėlis.. nuo šunų.  Stengiuosi turėti vienkartinių nosinaičių pakelį ir mikro vaistinėlę (dėl alergijos geriau tokią turėti). Bet sugalvojusi pakeisti rankinę dažnai pamirštu juos perdėti. Išeidama visada įsimetu telefoną, raktus ir ką nors  tepamo ant  lūpų. O kiti daiktai atsiranda pagal konkrečias aplinkybes. Tiesa, žiemą rankinėje visada gyvena „jei ką“ antra pora pirštinių.
  Galėčiau būti ta moteris, ir dieną lakstantis su mini rankine. Nors dažniausiai renkuosi didesnes - pakeliui namo vis atsiranda daiktų, kuriuos reikia parsitempti.
  Rankinės vidus man turi būti kuo paprastesnis, o daiktai pasiekiami vienu judesiu. Atsek magnetuką, patrauk raištelį, tada užtrauktuką, tada viename iš skyrių vienoje iš užsegamų kišenių – ne.  Tokiu atveju visų tų kišenių, skyrių ir papildomų užsegimų paprasčiausiai nenaudoju. Ir siūdama rankines kitiems būtinai pasitikslinu, ar tikrai daugiau yra geriau.
  Kelios žiemos derliaus rankinės.
Rūta

15 komentarai (-ų):

Aistė rašė...

Rankinės labai žavios. Tiesa sakant aš pati lygiai taip pat galėčiau vaikščioti su pačia mažiausia rankine - svarbiausia kad tilptų visi svarbiausi daiktai. Ir pastebėjau, kad bent kartą per savaitę turiu gerokai iškratyt iš rankinės susikaupusias šiukšles, nes dažniausiai pakeliui nebūna šiukšliadėžių :). O šiaip pirmąją delninukę tikrai norėčiau priglausti :))

Sandra rašė...

Pirmoji delninukė fantastiška! Kiek tokia kainuotu? :))))

As irgi sandeliuoju visokius cekiukus ir popierelius, neturiu mados mest belenkur :) Ir pagalvojau kad nesu dar tokio iraso pas save bloge parasius:)) Galeciau kiekviena menesi po nauja rankines apzvalga rasyt, nes tai sergu, tai dar kokiu darbu buna, tai pagal tai ir nesiojuos arba kruva visokiu aistuir purskalu su savim, arba dokumentu, savarzeliu ir kitokio darbinio velnio :)

Greta rašė...

Aš taip nemėgstu kuprinių, bet tau ir jas pavyksta padaryti žavias. Talentas, nieko nepridursi.

Everyone loves fashion rašė...

taip, pirma delninuke pasakiska :))

Mon. rašė...

oh, pirma delninukė tobula. norėčiau įsigyti ją , kiek kainuotų? :}

aure rašė...

Jungiuosi ir aš prie gausaus delninukės gerbėjų būrio :) Taikrai super duper atrodo. Labai spalvos dera. Ir kitos rankinės labai žavios :)

Unknown rašė...

Na, aš negaliu nepagirti rankinių. Tu šaunuolė, Rūtele, labai gražios rankinės.

Man tai pasidarė įdomu kiek pati turi rankinių, na tokių nešiojamų?

Merla rašė...

I really love the first one!Love the 2 colors sewn together.

Anonimiškas rašė...

Galetumet pamokint nuo ko pradet siuti rankines..kad ir paprasciausias..:)

Rūta rašė...

Aiste, Greta, Everyone loves fashion, aure,– dėkui.

Sandra – konkrečiai ši delninukė savininkei kainavo berods 80 lt.

Mon – visos šios rankinės buvo siūtos konkretiems asmenims tad jų jau nebeturiu. Siuvant naujai, kaina priklausytų nuo odos, nuo kiek tvirtos formos reiktų, ko reikia viduje. Lygiai tokios pats odos man regis net nebeturėčiau.

Ema – ne tiek ir daug tų rankinių turiu. Porą daugiau prie vasarinio garderobo, porą universalesnių tamsių, porą vis dar patinkančių bet tiesiog rečiau pritaikomų. Nenešiojamų rankinių nekaupiu – randu kam atiduoti =)Tad rankinėmis apsikrovusi toli gražu nesu, ir dažnai pati susiduriu su problema jog va nėra nieko tinkamo prie apsivilkto garderobo.

Thanks Merla.

Rūta rašė...

Anonimiškas - yra juk internete dabar tų vadinamų pamokėlių, va kad ir Julijos blogas - http://bagsyoucanmake.blogspot.com/. Savo bloge tokių įrašų neturiu ir nors kažkados buvo minčių jog reiktų- ne man tai.
Nuo ko pradėti siūti rankines? Na, nuo elementarių maišiukų. Ir tiesiog bet kokios siuvimo praktikos.

vyriskos rankines rašė...

Negaliu atsigėrėti, kokie žmonės talentingi. Super :)

vyriskos rankines rašė...


Negaliu atsigėrėti, kokie žmonės talentingi. Baisiai gražu. :)

šiukšliadėžės rašė...

Labai gražios rankinės, ypač ta ruda kuprinė. O tas tiesa, kad rankinė kartais pavirsta šiukšliadėže. :) Pastebėjau, kad kuo didesnė rankinė, tuo daugiau šiukšlių joje susirenka.

Rūta rašė...

Dėkui už gražius žodžius mano darbams!
Na o geriausiai nuo nereikalingų daiktų kaupimo rankinėje atpratina nedidelė rankinė!