2010 m. gegužės 31 d., pirmadienis

What Becomes a Standard/Naujieji standartai

  Collecting your dog's faeces is ugly, by refusing alcohol you may offend master of the house, and asking if you can smoke here isn‘t necessary – if someone doesn‘t like that, he can step aside! So many bad habits have become standards to our society. And summer brings one more: “Are you so pale because it’s hard to tan or because of some illnesses?”. I have an average skin color for where I live.
  A few photos with my handmade dress - you have already seen it. I have finished quite a lot of sewing projects in past weeks, but still looking how to mix those clothes into my outfits. I promise to work harder on it and start showing them soon.

  Kodėl tiek daug iš pagrindų blogų dalykų visuomenėje laikoma norma? Surinkti savo šuns išmatas mat yra bjauru, atsisakydamas alkoholio negerbi šeimininkų, o užsirūkydamas retas atsiklausia šalimais esančių. Kam – pasitrauks. Ir štai kartu su vasara ir vėl sulaukiu visiškai nekalto nusistebėjimo: „O tu visai neįdegi, ar gal negalima degintis, kad tokia balta..?“
  Savaitgalį vaikštinėdama ežero pakrante (oras nors ir saulėtas, visgi dar norėjosi apsigaubti megztuku) negalėjau atsistebėti besideginančių žmonių „ryžtingumu“: oda net pašiurpusi, bet dirba. Juk gal per tas kelias atostogų savaites nepavyks nuvykti į Turkiją atnaujinti savo visuomenės „lygio“. Kartais pajuokauju, kad žmogus gi vertinamas pagal automobilį ir įdegį!
  Na ir kelios nuotraukos iš pasivaikščiojimo po miestą su jau rodyta pačios siūta suknele. Nemaža krūva naujų siuvinių prašosi gryno oro, bet vis nesiseka atrasti tinkamų derinių ar progų. Pažadu taisytis ir po truputėlį pradėti dėvėti bei rodyti ir juos!

Rūta

21 komentarai (-ų):

ellinelle rašė...

..well , there will be always stupid questions , and mostly just from jealous people ..because there is definitely a lot more to talk then about other persons looks ..I have 'friend' who always have some kind of comment about my looks , it's usually something wrong with my hair , skin , eyebrows etc , and she do that in front of other people what makes me feel so uncomfortable .. I think you look beautiful and your skin is so glowing , I always think 'oh my , she barely wear any make up and looks so good'
well , aboutuestions like that - there is 2 kinds of people - with class and obviously without ..and the thing is - we dont need to go to their level ..

your dress looks great ..love your work ..

Ellinelle xxx

Unknown rašė...

Man irgi iškyla tokia "problema", kai man visi vis kartoja, kad reikia man degintis. O mano nuomone, užtenka to įdegio tiek, kiek savaime įdegi vaikščiodama saulėtą dieną po lauką. :) Kvaila ta nudegusios odos mada. :/

Taip pat man labai patinka Jūsų siūti drabužiai. Taip ir užsinori galų gale išmokti siūti. :)

Egle rašė...

Kokia daili skrybėlė. Labai.
O aš irgi baltut baltutėlė, bet kankintis ant saulės ir vaikščiot raudonai kaip vėžys - ne man. Į kvailus klausimus, KODĖL BESIDEGINU, verčiau atšaunu, kad mano oda - aristokratiškai blyški :) nesuprantu ir aš tos kvailos rudmėsių mados ;)

GinCherry rašė...

Pas mane turbūt apgamų kiekis sukuria iliuziją,kad nesu tokia balta :D O jei rimtai, tai nesuprantama ta rudos odos manija, o dar keisčiau, kad bandoma savo grožio standartus primesti kitiems :) Juk turbūt retai kas užklausia: "kodėl tu tokia ruda/as"? :)

Labai puikiai pagyvina derinį skrybėlė :)

Edita rašė...

Dėvėdama šią suknelę atrodai labai dailiai. Ypač patiko kišenės, rankovių ilgis ir suknelės apačios apdaila tas platus kraštas. Labai vietoj viskas :))

O dėl baltos odos - esu baltai mėlyna ir nesistengiu niekad sintetiškai įdegti. Tai nuobodu!

Nádia rašė...

Lovely dress! It compliments your gorgeous hair!

http://myfashioninsider.blogspot.com/

Jovita rašė...

Ai, kažkaip lietuviai mėgsta pastatyti į nepatogią padėtį kokiu nekaltu klausimėliu, toks tas mūsų pelkinis mentalitetas, deja :/ Labiausiai nemėgstu, kai šiukšlina arba rūko kur nors šalia neatsiklausę. Kartą laukdama autobuso mačiau smagų vaizdelį. Jaunuolis rūkė prie stotelės ir numetė nuorūką ant žemės. Po poros sekundžių iš už stotelės sienelės tiesiai į jį atskriejo kažkieno kito išmesta nuorūka :D Vaikinas liko labai nustebęs, bet eiti aiškintis nedrįso :D

Gražiai, gaiviai atrodai, šviesi oda puikiai dera su ryškiais plaukais ir akimis!

mirattes rašė...

Visada gedijausi savo odos, nes net ir nesistengdama visuomet nudegu labai ir netgi labai. Jauciuosi lyg kaimieti tik is bulviu lysves islindusi. balta oda man yra kazkas TOKIO. O ypac jeigu ji nepapilkejusi o porceliniskai rausva, kaip tavoji. Puikiai atrodai, o skrybele kaip puikiai tinka ;)
Beje, Rūta, vis derįstu paklausti, bet aj galvoji gal išduosi. Ar tu rūbelius siūni iš galvos ar turi "po blatu" prikaupusi sauniu iskarpu. Gal turi slapta vietele kur galiam nusipirkti iskarpeliu/lekalu? Kaip as noreciau, kad isduotum savo paslapti ;)

Autare rašė...

Man visada norisi būt rudesne nei esu. Tačiau didmiesčio ritmas toks, kad jūrą matau tik kartą per porą metų, o ir degintis nelabai būna kur ir laiko. Bet nesijaučiu blogai dėl to, na nepavyko tai ką jau čia, tikrai nesivarginu 'skrusti' soliariume. Tad vaikštau išbalusi ir nesuku sau galvos :) Jei būčiau 'soliariuminė' tai tektų kartu su oda ir visą garderobą pakeisti. :)

Kaip visada gražu :) Reiks ir man kokia proga išsitraukti skrybėlių :)

Marija rašė...

Jeez, kaip pavydžiu tau tokių dažnų (bent jau man) ir ramių pasivaikščiojimų..!

Faye Lewis rašė...

That is a very cute dress. You wear everything so nicely.

Carolyn rašė...

Some people are so rude; your skin is lovely! Be glad you have such a porcelain complexion!
Your dress is lovely and you wear it so well. I like how you've styled it with a hat, very cool.

Šarūnė rašė...

Labai skrybėliukas pagyvina visą vaizdą ;)

Rūta rašė...

Thanks you Ellinelle, Carolyn! I‘m not taking personally comments like these. Just I never say for those who are orange from artificial tan that you like “something”. I understand that we have different view of beauty. So firstly it would be rude, and secondly there’s just no point in say something like that. It‘s called tolerance. But why those „tanned“ people doesn‘t see and doesn‘t feel that they are rude sometimes? Moreover tanning is bad for skin, so it shouldn’t be promoted!
Thanks for nice words about my skin. I use make up to make texture and color of skin look smoother, and always use mascara as all of my “hair” are fair . I’m glad it still looks natural.

Thank you Faye Lewis!


Aušra – deginimasis man irgi iš pagrindų būtų laiko švaistymas, nes laisvalaikio taip mažai, ypač vasaros juk tokios trumpos! Aš net nevengiu saulės ir kadangi daug laiko praleidžiu gamtoje, netgi būna jog taip natūraliai ir įdegu... na kiti gal to įdegiu nelaiko. Bet žinoma be gero kremo nė iš vietos.

Egle - tavo oda bent iš nuotraukų tai tikrai porcelianinės odos idealas atrdodo! Aš paklausta tiesiog pasakau, jog kiekvienas turim skirtingą požiūrį į grožį ir gyvenimą. Na dar keliskart akivaizdžiai nemažai besideginantiems ir kanžiau paklaususiems esu pridūrusi „...turbūt ne kaip kiti, turiu geresnių būdų kaip ėsti kūną“ =D

Gin – būtent! Nematau reikalo primetinėti savo grožio standartų kitiems, bet nenoriu kad ir man savus primetinėtų. Ypač kai jie iš pagrindų nėra geri ir neturėtų būti skatinami ar pateikiami kaip atskaitos taškas.

Edita – dėkui. Kartais net smagu, jog gyvenant šiaurėje ir turint absoliučiai vidutinę niekuo neišsiskiriančią odą, dėl kitų pastangų tampi išskirtine. Nes mūsų šalyje žmonių, bandančių vienaip ar kitaip patamsinti savo odą, mastas iš tikro nerealus.

Katnani – thanks. I really happy how color palette of that dress works with my hair.

Marginalijos – dėkui. Tiesą pasakius vengiu kontrastų išvaizdoje (ne aprangoje). Gal dėl to ilgą laiką šviesinau plaukus. Bet tamsių akių niekur nepaslėpsiu.

Mirrates – man balta oda nėra grožio idealas, kaip nėra ir ruda. Tiesiog gražu natūralumas visoje išvaizdoje. Ir dauguma atveju veido bruožai, plaukų, akių spalva padiktuoja, jog įgimta odos spalva ir atrodys natūraliausiai – ir gražiausiai. O tamsus įdegis ant tikrų lietuviškų šiaurietiškų bruožų veido atrodo kiek juokingai. Bet jokiu būdų ne visų oda ir bruožai vienodi! Jei žmogus natūraliai greitai tamsiai, tai vėlgi dauguma atveju tai ir bus good. Nematau ko turėtum gėdintis - atrodai puikiai harmoningai!
Dėl iškarpų turiu nuvilti –iškarpas darausi pati arba net nesidarau. Kartais burda žurnale ar interneto paltybėse atrandu insrukcijų ir jas išbandau,arba mama atneša iškarpų (dirba legvojoje pramonėje), ypač jei būna kokių itin įdomių modelių. Pradėdama siūti, iškarpas darydavausi pagal turimus drabužius + įmesdama norimus nedidelius pakeitimus. Po truputį išmokau kas kur kaip modeliuojasi. Mano išmatavimai neatitinka standartinių dydžių proporcijų, tai dar ir dėl to paruoštomis iškarpomis nėra patogu naudotis.
Beje, greitoje ateityje darysiu įrašą ir pasidalinsiu siuvimui naudingomis nuorodomis.

Dieter - dėkui. Galbūt ir „ant manęs“ šiek tiek rudesnė oda normaliai žiūrėtųsi – kaip minėjau, vengių didelių kontrastų išvaizdoje, o akys ir plaukai visgi tamsoki. Na bet ji tokia nėra tai ką dbar =D

Marija – na mes jau kone tradiciją turime sekmadienio pavakary porą valandėlių pasivaikščioti... prieš važiuojant į parduotuvę „užsipirkti“ maisto savaitei =D

Thank you Faye Lewis!

Dėkui Šarūne!

Anonimiškas rašė...

Na, tu irgi itin tolerantiška nepasirodei ironizuodama tuos besideginančius žmones :) Tau deginimasis laiko švaistymas, o pavyzdžiui aš deginimąsi vadinu ne tik gulėjimu ir besivartymu ant kilimėlio: būnu su draugais, bendraujam, žaidžiam tinklinį, skaitom knygas... Nematau nieko smerktino šitaip leist laiką.

EvaForeva rašė...

I am pretty pale too. People seem to get slightly uncomfortable around pale skin :-) Who cares.

Dress rocks!

mirattes rašė...

Rūta, jau laukiu to įrašo.

Elaine rašė...

That is such a pretty dress!! Well done!

clothed much, a modest fashion blog

Rūta rašė...

anonymous - dėkui už nuomonę. Na aš ironizavau tikrai ne "aktyvų" deginimasį kažką veikiant gamtoje, o "kraštutinius" deginimosi atvejus. Taip, tai verta ironijos mano nuomone. Nes tai yra sveikatai žalingas įprotis, kurį reiktų ironizuoti plačiau ir dažniau.
O tolerancija nėra pritarimas viskam. Tolerancija yra mokėjimas gyventi šalia kitokio turint savo nuomonę bei išreiškiant ją tinkamai, laiku ir vietoje.

EvaForeva, Elaine - thanks!

THAT IN rašė...

Ką tik atradau tavo blog'ą per laimikį ir tu iškart mane sužavėjai. Nuostabūs derinukai ir tavo pačios siuviniai.
Beje, pati irgi esu begalo balta ir man patinka tokiai būti, bet kaip ir sakei, jau ganėtinai įgriso kitų klausimas "kodėl aš tokia balta?". Jis man skamba netgi kvailai, juk savaime aišku, kad gimiau tokia :)
Todėl smagu, kad yra daugiau tokių, kaip aš,nes mano aplinkoje visi rudučiai, net šeimoje esu viena tokia baltutė.
Sėkmės ;)

Rūta rašė...

That In - malonu jog patiko. O mano dauguma draugų baltutėliai kaip ir aš. Na, gal ne "taip", bent to pačio požiūrio į idegį =)
Ir šiaip juk kitokia būti visai smagu!
dėkui!