2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

FAQ/Klausimai ir atsakymai

  Hi / Sveiki,

  I have to apologize my international readers, but I won’t translate today's post into English. I collected a bunch of questions that need more thorough answers, and that‘s what I will be doing.
  Taigi, prispaudus „reikalui“, bandau atsakyti į senesnius išsamesnio atsakymo reiklaujančius užklausimus ar tiesiog dažnai užduodamus klausimus.

Tai iš kur gi aš gaunu tos odos?
  Atraižų iš odos siūvimu užsiimančių įmonių „suveikia“ mama. Bet didysis šaltinis - dėvėtų rūbų parduotuvės. Tiesiog ieškau odinių rūbų ir iš jų išsikarpau panaudojimui tinkamus odos gabalus. Už porą litų galima surasti didžiausių striukių ar XXL dydžio kelnių, iš kurių kuo puikiausiai išeis didelės rankinės. Iš tokios odos, beje, pasiuvamos net įdomesnės, „gyviau“ atrodančios rankinės. Tikrai nereikia baidytis nedidelių pratrynimų, susilamdymų. Rankenoms pritaikau tose pačiose dėvėtų rūbų parduotuvėse rastus diržus, nors vis dažniau ir jas darau – siūnu, pinu, klijuoju - pati.

Šarūnei bei Editai pažadėjau parodyti pusseserės vestuvėms siūtą ir North Summer/Šiaurės vasara įraše rodytą suknelę „originaliame vestuviniame variante“.
  Porą kartų apjuostas dirželis per liemenį, juodi klasikiniai bateliai, kuklūs papuošalai. Suknelės pavyko visai neblogai - pakankamai paprastos, lengvos. Tik su medžiaga šiek tiek prašovėme: ji lengvai lamdėsi, o buvo karšta diena.  Mano kaltė. Ir deja deja likus kelioms savaitėms pasikeitė viena pamergė, tad toji suknelė  šiek tiek „braškėjo“.

Ne kartą buvau užklausta dėl iškarpų.
  Iškarpas darausi pati. Jokių mokslų. Turbūt po truputį ateina „erdvinis“ suvokimas kaip kas turėtų persikelti į tą audinį. Mirattes žadėjau  pasidalinti negausiomis iškarpų nuorodomis iš interneto. Bijau, jog daugumai jos ir taip žinomos. Bet galbūt kažkam ir pravers. Tiesa, viskas anglų kalba.
*  Šiek tiek nemokamų iškarpų - paprastų, bet tikrai ne prastų - yra Burda puslapyje. Norint atsisiūsti, reikia tiesiog užsiregistruoti.
Showstudio puslapis kartais pasiūlo įdomių garsių dizainerių senų kolekcijų modelių. Mano išsaugotos nuorodos (sistemingai iškarpų surasti ten nepavyks): Alexander Mcqueem, Junya Watanabe, John Galiano, Yohji Yamamaoto, Maison Martin Margeila, Gareth Pugh,  Anthony Price
Modern sewing patterns – gal ir "atgyvenusios", bet juk visų tų nebemadingų raukinių galima tiesiog neprisiūti!
*  Puiki instrukcija kaip pasisiūti cozyMegan Nielsen tinklaraščio.
*  Instrukcija dailiam burbuliniam sijonui (ir pati nekart esu siuvusi kažką panašaus) iš Deep In Vogue
*  Įvairių instrukcijų galima rasti craftstylish puslapyje, pvz paprasta suknelė.

Makiažas - prašymas pasidalinti savo makiažo „paslaptimis“.
  O paslapties nėra. Iš esmės kosmetikos naudoju nedaug ir tai, ką išvardinsiu, naudoju anaiptol ne kiekvieną dieną. Kiekvieną dieną naudoju tik Clarins makiažo bazę, kuri jokios spalvos neduoda, bet palygina veido poras. Kurnors eidama, antakius ryškinu Lancome rudu pieštuku, akis – rudu tušu.  Šiuo metu Artdeco „All in one", bet to pačio pačiausio dar ieškau. Vasarą veidui naudoju birią Clinique pudrą Nr. 3 (tikrai šviesi). Žiemą naudoju Oriflame Urban Shields skystą pudrą, numerio nepasakysiu. Jei reikia, paakius ar raudonius maskuoju Artdeco maskuojačiu žaliu pieštuku. Lūpoms tik vazelinas. Tvirtai prilipusio lūpdažio vėlgi neturiu. Kartais dieną akis paryškinu Isadora rudų šešėlių palete, vakarui – renkuosi kažką iš šios turimos Armani 2 aukštų pilkų-rudų-auksinių-rausvų spalvų paletės. Tai ir viskas.
Rūta

7 komentarai (-ų):

Šarūnė rašė...

aha, gražu su tuo plačiu kaspinu per juosmenį.Šaunuolė :))

Rūta rašė...

Įrašą perskaičiau laiku ir vietoj. Matyt tokio man reikėjo šį vėlyvą vakarą - apie mielą suknelę, rankines, siuvamas iš padėvėtų odinių drabužių (taip dažnai darau ir aš), apie kosmetiką...
Ačiū.

Anonimiškas rašė...

Kokios puikios suknelės pamergėms! Labai skoninga, dailu. Super!

Carolyn rašė...

Very intriguing, I wish I understood your language. This blue bridesmaids dresses are totally divine. Did you make them?

mirattes rašė...

Labai naudingas įrašas :) ačiū

María Rubio rašė...

great blog!
and thanks for your comment =)

Rūta rašė...

Thanks Maria Rubio for visiting my blog.

Thanks Carolyn .Yes, I made those dresses, there were 4 of them

Tikiuosi jog informacija kamnors bus tikrai naudingas, Mirattes! =)

Dėkui Anonimiškas,Šarūne - džiugu jog patiko suknelės!

Ir žinoma dėkui Rūta! Labai malonu išgirsti, jog įrašas patiko. Dažnai vis pamastau, jog gal vertėtų neapsiriboti tik derinių ir siuvinių rodymu. Bet tam dar kolkas nei "idėjiškai", nei "techniškai" pilnai nepribrendau =)