2010 m. lapkričio 1 d., pirmadienis

Leather shorts/Odiniai šortai

  Shorts. I wear them quite rarely – not very suitable to work in office, and there are so little of those non-working days. I was looking for nice leather trousers for quite a long time and Boom! - this perfectly soft leather in perfect shade. The rest is just a bit of work with scissors, few stitches and gluing. It’s so easy to make “hidden seem” on leather garments – you don’t need to work on settings of your sewing machine for hours, just use some glue. I think I will try to make some outfits for casual Friday with these shorts. I like them too much to wear only on weekends.
  Taigi šortai. Pakankamai retai dėvimas rūbas: į darbą kažkaip nelabai, o nedarbadienių gyvenime mažuma. Ilgai ieškojau tinkamų odinių kelnių ir Bum! – šios tobulai rudos spalvos ir tobulo minkštumo. O toliau tik darbas žirklėmis, pora siūlių ir šiek tiek klijavimo. Odinių rūbų siuvimas tuo ir nerealus: gražioms paslėptoms siūlėms nereikia valandą žaisti su siuvimo mašinos reguliavimais, siūti rankomis ar jau nuo pradžių laužyti galvą, kaip ką gudriau sudėlioti. Tik šiek tiek klijų.   Balti marškinėliai, klasikinis švarkas – galbūt galima šortus pritaikyti ir į darbą, bent "casual friday" proga?

 
Shorts – remade by me; handbag - handmade by me; boots and hat – Zara; jacket – Mexx; sweater – reserved; belt – trifted; scarf – knitted by my mom; socks – Asos; tights – no name

Rūta

11 komentarai (-ų):

Carolyn rašė...

This is totally gorgeous! I love your outfit, and the shorts look fantastic! Did you use a pattern?

Jovita rašė...

Jėga! Labai labai gražu! Aš odinių šortų neturiu, tik porą zomšos sijonų (jau porą, yes!), bet kaip medžiaga oda man labai patinka. Ir dėl modifikavimo sutinku - patepi klijų ir psio, tobula. Tik vienas minusas - ji visai nė kiek nešildo.

Autare rašė...

Kad ir kaip man patinka tavo stilius, tačiau šį kartą sakysiu ne.
Lieku prie tokios nuomonės, kad šortai man yra tik šiltų metų laikų drabužis. O su pėdkelnėmis ir šaltu metu - ne.

EvaForeva rašė...

You should definitely be on Project Runway! You have to! Your sewing skills are out of this world - so diverse and original!

Inga rašė...

Nerealūs! Spalva, išplatėjimai. Pirma nuotrauka tiesiog fantastiška.

mirattes rašė...

Ir ilgis, ir modelis, ir spalva viskas tobula!!! Puikiai tau tinka. Ruda labai jau tavo spalva. Gal dėl puikiųjų plaukų.

Anonimiškas rašė...

I love how you paired these with tights *and* high socks. What a great layered look!

Rūta rašė...

Thanks Carolyn. No, I didn‘t use any pattern as I remade them from trifted leather trousers. I just had to add some pleats in front, narrow waistline, cut a bit of fabric from sides and cut out „legs“. An easy sewing.

Dėkui marginalijos. Bet dėl nešildymo tai nesutikčiau. Dirbtinė oda – taip, nešildo. Bet natūrali storesnės ir minkšta oda kaiptik nuo vėjų geriausias ginklas. Na šiuo atveju šortaikaip po tokie patys žinoma nešildo – ką gi toks ilgis apšildys? =)Šilumai „panaudojamos“ storos pėdkelnės.

Dėkui Dieter už nuomone! Pakankamai daug kam, pastebiu ,šortai rudeniui su pėdkelnėm ne. Na bet man kažkaip įvairūs velvetiniai, ar odiniai, ar tvidinės medžiagos, ar tiesiog parpastos storesnės medžiagos.. ar to pačio tamsaus džinso labai gražiai gali susiderinti ir su šiltesnio sezono apranga. Dabar va kaiptik sumasčiau jog toks modelis galėtų super įdomiai žiūrėtis jei tai būtų tamsesnis džinsas ir šortai šiek tiek ilgesni.

EvaForeva – thanks, so sweet of you =)

Dėkui Inga, mirattes. Na ką čia nuslėpsiu – aš irgi juos įsimylėjusi =)
Beje mano plaukų spalva tikrovėje - tiesiog ruda. Tik fotoaparatas kažkodėl mėgsta išryškinti tuos kitus raudonesnius atspalvius, kurių bent mano akis veidrodyje nemato.

Thanks A Sewn Wardrobe!

Arstcrylique rašė...

Nice shorts!

http://arstcrylique.blogspot.com/

Haylee rašė...

I wish I could read this post! But my google translator isn't working for some reason. :( The outfit is lovely though! I love those boots.

Rūta rašė...

Thanks Arstcrylique and Haylee for stopping at my blog! =)