2012 m. birželio 19 d., antradienis

Online/Internetu


  Pirkimas internetu jau daugiau nei 5 metus man yra įprastas dalykas. Taip įsigyjame didžiąją dalį technikos (nes pigiau), bilietus ir laisvalaikio prekes (patogiau), dalį kosmetikos priemonių (kartais pigiau, kartais didesnis pasirinkimas).  „Didelių gabaritų“ maisto produktų ir buities prekių užsisakome iš viską žinančios e-mamos (sunkių daiktų nereikia patiems tampyti).  Ir rūbai bei avalynė – paštu atkeliauja svari jų dalis.
  Tik pastaraisiais metais pažįstami pradėjo mažiau stebėtis, kaip taip nebijau prašauti ar apsigauti pirkdama internetu. Bet juk visada galima gražinti. Taip, su nedideliu nuostoliu – o automobilis iki parduotuvės oru varomas važiuoja? Kaip „siuvantis“ žmogus, pažįstu kokia siūlė kokį kritimą duoda. Tai palengvina apsipirkimą. Netinkamą dydį esu įsigijusi vos porą kartų, visus kartus didesnį nei reikia – vėlgi, siuvėjai tai menka bėda.  Keli rūbai yra tiesiog „neprilipę“ ir nugulę į spintą. Bet taip kartais nutinka ir su iš realios parduotuvės atsineštu daiktu. Galų gale būna, jog ir gyvai perku rūbą jo nesimatavusi. Vaikščioti po parduotuves man toli gražu nėra kančia (apskritai mėgstu vaikščioti...), bet matuotis rūbus dažniausiai tingiu. Arba rūbas turi tikrai sužavėti, arba turiu būti gilioje paieškų neviltyje,  jog nueičiau iki matavimosi kabinos.  Praktiškai visada itin konkrečiai žinau, ko man reikia. Internetu patogiau ir greičiau ieškoti būtent to „kažko“  specifiško.  O parduotuvėje esu priversta pereiti per visą pasiūlą – mygtuką „sort by“ pardavėja ne visada pakeičia.  Be to, pirmiausia dairausi ko nors „pigiau“ išpardavimų skyriuose, laukiu pirmųjų nuolaidų. Tokia žvejyba gyvai pareikalautų daug daugiau laiko ir pastangų.  Taip ir nukrypsta lėkštutė į interneto pusę.
  O jums pirkimas internetu – lygiavertis dažnai praktikuojamas daiktų įsigijimo būdas ar tik kažkas retkarčiais „iš bėdos“?
Clutch – made by me; sweater – Jcrew; pants – Review; shoes – vintage; watch – Asos 
Rūta

9 komentarai (-ų):

IoT rašė...

Internetu perku IT produktus. Na o rūbus parduotuvėje. Dėl kosmetikos irgi pradėjau svarstyti apie internetą. Per daug dažnai parduotuvėje nerandi to, ko reikia...

Anonimiškas rašė...

Man - is bedos. Internetu pirktis galiu sededama darbe, tai cia didziausias pliusas.Bet vistik daikta geriau pasimatuoti. Ir daznai prisiperku ko realiai nereikia, kai visokiomis nuolaidomis susigundau.

Virginija rašė...

Man, deja, teko peršokti pirkimą internetu. Užsisakau tik pižamas ir kitus apatinius drabužius, kurių dydžiai gali būti varijuoti, arba žinomi tiksliai.

Dėl aukšto ūgio ir netipiškos figūros dauguma užsisakytų drabužių netikdavo, todėl stengiuosi nesivilioti internetiniu užsakymu.

mirattes rašė...

Internetu perkam buitine technik1 ir IT, perku kvepalus - pries tai parduotuveje isuosciusi, nes internete pigiau ir seip perku rubukus, bet dazniausiai tik is MD :) Su naujais baisu prasauti, o tiek ilgai laukus kol gausi siuntini siusti ji atgal visai nesinori :)
O tu atrodai sauniai, smailianosiai batukai prie aptentu kelnyciu man itin moteriska ir labai pamegta :)

Anonimiškas rašė...

Geriau buti negali! neatsimenu kada paskutini karta pirkau parduotuvej...o kiekvienas siuntinys tai vos ne Kaledos :) kol islupi, pasimatuoji, pasimaivai.. :) As tai labai UZ!!!

Sandra rašė...

pritariu tau del visko. Man pirkimas internetu (kas liecia drabuzius, avalyne, aksesuarus) yra pirmoje vietoje. Reikia tiesiog gerai atsirinkti ka pirkt o ko ne :) Na, nebent kelniu vis dar prisibijau pirkti internetu:)

Rūta rašė...

Raganaite – kadangi kosmetika dazniausiai perku pries tai gerokai pasidomejusi, daznai gyvai nepavyksta surasti ko reikia, ka issirenku kaip geriausia varianta. Internetas – tikras issigelbejimas.

Anonymous – taip, internet nuolaidomis susigundyti lengviau. Bet mano gyvenime neplanuotu pirkiniu nera daug, matyt esu tvirtas zmogus.

Virginija – na bet ir parduotuveje matyt dauguma rubu netinka… Kaip tik sakyciau jog esant specifiniams poreikiams, internete galima rasti didesne pasiula. Nors ne man kalbeti – esu standartinio ugio, pakankamai standartinio sudejimo, ir net ne per reiklaus skonio =D

mirattes – o man, tarp kitko, laukimas yra viena maloniausiu daliu, nes istesia ta “pirkimo” malonumo – yra yra manyje ir toks poreikis =D
Dekui, malonu jog patiko.

Anonymous - va va, ir man tas laukimas - “Kaledos”! Radau bendraminti =’)

Sandra – kelniu ir as neperku internetu, nes ir parduotuvese gyvai praktiskai neimanoma surasti tinkanciu. Kelnems nesu standartas. Nepamenu net kada teko nusipirkti kelnes kuriu nebuciau taisiusi. Tad reikia gerokai issinagrineti “per kur cia geriau kad netiktu, jog lengvesnis pataisymas butu”… =)

Virginija rašė...

Rūta, Jūs visiškai teisi. Parduotuvėse taip pat netinka, tačiau mano atveju - nelieka to įsivaizdavimo ir planavimo, kad galbūt ir tikriausiai (juk užsakinėjam tikintis būtent to) tiks ir nusivylimo, kuris seka lūkesčiams neišsipildžius.
Pridėjus "nevisišką" gaudymasi siuvime, gauname gana slogią padėtį :D

Bet kokiu atveju, tinkant standartiškai siuvamiems drabužiams, online pirkimas, manau, super - kainos, pasiūla :)

Gunda rašė...

Nuostabi delninukė! Mintyse jau "priderinau" ją prie vienos savo suknelės... :)